The 8th Gen Riviera Resource
 
HomeDashboardFAQSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksMemberlistLog in
Share | 
 

 Low voltage issue or bad equipment?

Go down 
AuthorMessage
artlock
Amateur
avatar

Name : Art
Age : 50
Location : PG County MD
Joined : 2011-11-28
Post Count : 36
Merit : 0

PostSubject: Low voltage issue or bad equipment?    Mon Feb 17, 2014 7:42 am

Hello everyone. I noticed yesterday that my voltage meter on my radar detector no longer read 13.5 volts or better like it usually reads. It was between 11.9 & 12.3. I can not find my multimeter to test it so this morning I connected the scan tool while the engine was running. It said battery was at 13.6. The radar detector now flickered between 10.9 & 11.2. Can I rely on the scan tool? The car started strong with no indication of a weak battery. Thanks!
Back to top Go down
bigdave
Fanatic


Name : Dave
Age : 54
Location : Cheektowaga , NY (Buffalo)
Joined : 2010-10-17
Post Count : 399
Merit : 22

PostSubject: Re: Low voltage issue or bad equipment?    Mon Feb 17, 2014 7:57 am

I would say that your scan tool is more than likely a more accurate diagnostic tool then a radar detector. Also, if your looking to avoid speeding tickets, the radar detector is likely to be the more accurate choice. If voltage was truly 10.9 to 11.2, you would have other issues showing up. Try cleaning the connector that your radar detector is plugged into.
Back to top Go down
artlock
Amateur
avatar

Name : Art
Age : 50
Location : PG County MD
Joined : 2011-11-28
Post Count : 36
Merit : 0

PostSubject: Re: Low voltage issue or bad equipment?    Mon Feb 17, 2014 8:05 am

Thanks a lot Dave. Just wanted to make sure. Better safe than sorry!
Back to top Go down
nebstewart07
Fanatic
avatar

Name : Ben Stewart
Age : 28
Location : Schofiel Barracks, HI
Joined : 2010-12-12
Post Count : 390
Merit : 6

PostSubject: Re: Low voltage issue or bad equipment?    Mon Feb 17, 2014 3:22 pm

How is your radar detector plugged in?
Back to top Go down
artlock
Amateur
avatar

Name : Art
Age : 50
Location : PG County MD
Joined : 2011-11-28
Post Count : 36
Merit : 0

PostSubject: Re: Low voltage issue or bad equipment?    Thu Feb 20, 2014 7:52 pm

I have it wired to the hot wire of the cig lighter.
Back to top Go down
 
Low voltage issue or bad equipment?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   General Tech :: Audio & Electronics-
Jump to: