HomeDashboardFAQSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksMemberlistLog in
Share | 
 

 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Mr.Riviera
Expert
avatar

Name : Matthew
Age : 31
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4353
Merit : 99

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Mon Sep 25, 2017 8:18 pm

Tried to rewire to what I thought was right and now I see 1.3 vac all the time so must have made a sing the wire order. None of the colors line up with the connector. Will have to try again tomorrow.

Edit: looks like I rewired it correctly. Ground goes to evap, 5v on pin A, and sensor wire goes to connect as it should. Even tested a 1.5v AA battery to the signal wire and the car read -4psi as expected.
So maybe the map got fried being plugged in wrong? Anyone have a used MAP sensor they want to sell?

_________________
1996 with 244k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs.
Back to top Go down
Mr.Riviera
Expert
avatar

Name : Matthew
Age : 31
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4353
Merit : 99

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Mon Oct 02, 2017 8:05 am

Got a used MAP from Morad and same thing. CEL and -0.5psi all the time.

_________________
1996 with 244k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs.
Back to top Go down
albertj
Guru
avatar

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 6766
Merit : 124

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Mon Oct 02, 2017 12:22 pm

Mr.Riviera wrote:
Think the map sensor was wired wrong. Testing 5v on center wire and think it should be on end

Is this (MAP wiring) still an issue?
Back to top Go down
Mr.Riviera
Expert
avatar

Name : Matthew
Age : 31
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4353
Merit : 99

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Mon Oct 02, 2017 12:52 pm

I show ground connects with car ground, 5V on A (red wire) and dk green center wire goes to the D1 terminal on harness connector and registers change on scan tool when going through the pcm.

_________________
1996 with 244k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs.
Back to top Go down
albertj
Guru
avatar

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 6766
Merit : 124

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Tue Oct 03, 2017 5:03 pm

do you have this info about MAP sensors?

http://aemelectronics.com/?q=forum/map-sensor-reading

The only *other* thing I learned is, if there is a fault in teh wiring to the MAP sensor, it will kill the sensor pretty much the moment you plug it in. Also, thinking about it, maybe the ECU is damaged. I don't know.
Back to top Go down
Mr.Riviera
Expert
avatar

Name : Matthew
Age : 31
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4353
Merit : 99

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Mon Oct 09, 2017 9:28 am

When MAP is plugged in the voltage drops to 1.7V so explains why the PCM always sees close to 0psi. Also looks like I still have it wired wrong and maybe it was wired correctly to being with but the V drop was my problem.
Seems the EGR and A/C pressure sensor is also connected to the same 5v circuit from the PCM. guess im tracing more wires this week.

_________________
1996 with 244k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs.
Back to top Go down
Mr.Riviera
Expert
avatar

Name : Matthew
Age : 31
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4353
Merit : 99

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Thu Oct 12, 2017 2:18 pm

Ran the 5v from my EGR plug to the map and the car is fixed. Not sure where the 5v map wire is shorted or half broken but I don't really care since I have no EGR anyways.
Thanks to all that helped me the past few months with these wire issues. Nice to have the car running like it should again! 3gears

_________________
1996 with 244k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs.
Back to top Go down
albertj
Guru
avatar

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 6766
Merit : 124

PostSubject: Re: 96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue   Thu Oct 12, 2017 5:32 pm

Mr.Riviera wrote:
Ran the 5v from my EGR plug to the map and the car is fixed. Not sure where the 5v map wire is shorted or half broken but I don't really care since I have no EGR anyways.
Thanks to all that helped me the past few months with these wire issues. Nice to have the car running like it should again! 3gears


...pat yourself on the back.
Back to top Go down
 
96 riv no start, injectors not pulsing. fixed w/wire harness +new issue
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Bike will not start (fuel injector, fuel pump, HALL)
» Another 'no start' condition (SOLVED - new injectors)
» Cold Start Noise
» 1999 riviera sc3.8 no start, help!!
» no Start-k100

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   Supercharged 3800 Tech :: Series II Engine & Transmission-
Jump to: