HomeDashboardFAQSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksMemberlistLog in
Share | 
 

 pulled a code......... :(

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
T Riley
Guru
avatar

Name : Travis
Age : 27
Location : Your wife's box
Joined : 2007-02-08
Post Count : 5125
Merit : 9

PostSubject: pulled a code......... :(   Wed Feb 06, 2008 3:21 pm

i drove the car through first gear hard all the way through first and into second and all of a sudden i got a code.......... first code in 3-4 months KINDA jinxed myself by telling a freind that i havent had a problem for awhile today.......... ANYWAYS the code is something about the front bank running lean AND ALSO i got a camshaft position sensor code.............. why at the same time?? suspect i'll keep driving spirited and see if it decides to pop up again. grimace
Back to top Go down
http://www.rivperformance.com
Mr.Riviera
Expert
avatar

Name : Matthew
Age : 30
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4334
Merit : 99

PostSubject: Re: pulled a code......... :(   Wed Feb 06, 2008 5:01 pm

you dont have the actual codes? did you feel a misfire when it happened?

_________________
1996 with 244k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs.
Back to top Go down
BillBoost37
Junkie


Location : Enfield CT
Joined : 2007-11-28
Post Count : 769
Merit : 25

PostSubject: Re: pulled a code......... :(   Thu Feb 07, 2008 7:06 am

Odd..I literally posted the lean bank code in another thread.

P0171 Lean Bank 1 sound familiar?
Typical causes of this code (I always find new ways to have it pop up bonk )

1. Check your battery connectors to be clean, tight and in good condition. Pull the cable, check under the boots.
2. Check to ensure your evap lines are properly routed to the evap switch/soleniod. Reversing them will cause this code.
3. Check your maf, the fsm loves to blame the maf for this code...I've yet to see it be the cause on my car.

I can't stress #1 quite enough. My cables were replaced from being corroded internally and causing the problem.
Back to top Go down
T Riley
Guru
avatar

Name : Travis
Age : 27
Location : Your wife's box
Joined : 2007-02-08
Post Count : 5125
Merit : 9

PostSubject: Re: pulled a code......... :(   Thu Feb 07, 2008 3:28 pm

BillBoost37 wrote:
Odd..I literally posted the lean bank code in another thread.

P0171 Lean Bank 1 sound familiar?
Typical causes of this code (I always find new ways to have it pop up bonk )

1. Check your battery connectors to be clean, tight and in good condition. Pull the cable, check under the boots.
2. Check to ensure your evap lines are properly routed to the evap switch/soleniod. Reversing them will cause this code.
3. Check your maf, the fsm loves to blame the maf for this code...I've yet to see it be the cause on my car.

I can't stress #1 quite enough. My cables were replaced from being corroded internally and causing the problem.

THANK YOU man....... i reset the light........... BUT i did reconnect the battery under my rear seat........... and you know what shocked loose positive cable.
Back to top Go down
http://www.rivperformance.com
BillBoost37
Junkie


Location : Enfield CT
Joined : 2007-11-28
Post Count : 769
Merit : 25

PostSubject: Re: pulled a code......... :(   Fri Feb 08, 2008 6:47 am

Glad to help others after having suffered pain and agony to that code.
Back to top Go down
 
pulled a code......... :(
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Misfire #2 Cylinder Code 0302
» Pulled hip muscle
» Paint code/ colour help please
» ecm/code 26 qdm? no spark!
» code p1361

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   Supercharged 3800 Tech :: Series II Scans, Tuning, PCM-
Jump to: