The 8th Gen Riviera Resource
 
HomeDashboardFAQSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksMemberlistLog in
Share | 
 

 MAP failure

Go down 
AuthorMessage
Karma
Aficionado
avatar

Name : Andrew
Age : 33
Location : Ontario, Canada
Joined : 2008-01-14
Post Count : 1947
Merit : 122

PostSubject: MAP failure   Wed Aug 27, 2008 12:16 pm

so, quick question,
what's it mean if after a 6 min drive or so, and the scan tool picks up 4-5 MAP failures?

_________________
Warning!
Back to top Go down
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 46
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

PostSubject: Re: MAP failure   Wed Aug 27, 2008 12:32 pm

Either a plug or vacuum line is probably disconnected or loose.

? more info?
Back to top Go down
Karma
Aficionado
avatar

Name : Andrew
Age : 33
Location : Ontario, Canada
Joined : 2008-01-14
Post Count : 1947
Merit : 122

PostSubject: Re: MAP failure   Fri Sep 05, 2008 12:59 pm

does it make sense that 3 MAP failures shows up as soon as the car is started? Even with clearing the scantool? No matter if the trip is 3 min, or 2 hours, the tool reads 3 MAP failures....

_________________
Warning!
Back to top Go down
'96reese
Fanatic


Name : Reese
Age : 35
Location : StL
Joined : 2007-09-20
Post Count : 259
Merit : 4

PostSubject: Re: MAP failure   Fri Sep 05, 2008 7:43 pm

yap...this happen to me a couple of times. i had to disconnect the map sensor and hook my multimeter and jumper wire up to read the voltage. i would suggest replacing the map sensor. what is the p code number?
Back to top Go down
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 46
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

PostSubject: Re: MAP failure   Fri Sep 05, 2008 10:28 pm

What are the codes?
Back to top Go down
Karma
Aficionado
avatar

Name : Andrew
Age : 33
Location : Ontario, Canada
Joined : 2008-01-14
Post Count : 1947
Merit : 122

PostSubject: Re: MAP failure   Sat Sep 06, 2008 12:48 pm

yeah, see thats the thing, its not throwing a code....

_________________
Warning!
Back to top Go down
'96reese
Fanatic


Name : Reese
Age : 35
Location : StL
Joined : 2007-09-20
Post Count : 259
Merit : 4

PostSubject: Re: MAP failure   Sat Sep 06, 2008 3:13 pm

looking on alldata and its not showing a map sensor for your 95 sc riv
Back to top Go down
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 46
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

PostSubject: Re: MAP failure   Sat Sep 06, 2008 3:42 pm

OK, what's a "MAP FAILURE" if it's not throwing a code then? Sorry, I'm not that familiar with OBDI.
Back to top Go down
Chicken
Aficionado
avatar

Name : Mark
Age : 52
Location : Montana
Joined : 2008-06-13
Post Count : 1296
Merit : 8

PostSubject: Re: MAP failure   Sat Sep 06, 2008 3:49 pm

deekster_caddy wrote:
OK, what's a "MAP FAILURE" if it's not throwing a code then? Sorry, I'm not that familiar with OBDI.


Let go, Deek.....
Back to top Go down
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 46
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

PostSubject: Re: MAP failure   Sat Sep 06, 2008 4:39 pm

My eyes were closed when I typed that. Hence the typo, Of course I meant to type OBI 1 but since I wasn't looking it came out OBDI. The hardest part was clicking the Send button with the force...
Back to top Go down
Karma
Aficionado
avatar

Name : Andrew
Age : 33
Location : Ontario, Canada
Joined : 2008-01-14
Post Count : 1947
Merit : 122

PostSubject: Re: MAP failure   Sun Sep 07, 2008 7:37 pm

yeah, i believe there is not a MAP sensor for the series 1... i was just looking at the data lists on the scan tool, shows all the things, and each time i drive 3 MAP failures shows up in the second section of car data. No codes. I dunno, maybe its nothing...

_________________
Warning!
Back to top Go down
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 46
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

PostSubject: Re: MAP failure   Sun Sep 07, 2008 9:31 pm

There should be a MAP sensor. It's a sensor that's been around for years. That's how they measure Vacuum. Look for a vacuum line and wire going to the same sensor.

Anyone have a pic of where it lies on an SI?
Back to top Go down
ricos20002
Member


Name : Robert
Age : 34
Location : Copperas Cove, Texas
Joined : 2008-10-22
Post Count : 84
Merit : 1

PostSubject: Re: MAP failure   Thu Apr 02, 2009 7:07 pm

I've looked everywhere and can't find one on mine, so I dont know
Back to top Go down
 
MAP failure
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   Supercharged 3800 Tech :: Series I Scans & Tuning-
Jump to: