The 8th Gen Riviera Resource
 
HomeDashboardSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksLog in

Share
 

 Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Transmission Failure (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySat Mar 31, 2007 2:24 pm

I was comming back from a business trip and made it to the road I live on. When I pressed the gas to the point the supercharger starts to kick in, I get this violent clicking/shakeing that seems to be comming from the drivers side front wheel area. Maybe more toward the tranny. It dosent happen unless I really get on it. I had the tires rotated and balanced the morning of the day it started. I wouldnt think that would have anything to do with it. I see many of you guys have had broken mounts in the past. Just want to know iw that shakeing sounds familiar. Thanks for all of your help!

1995 Riv S/C
Back to top Go down
gosloriv
Enthusiast
gosloriv

Name : David
Age : 46
Location : Elyria,Ohio
Joined : 2007-03-15
Post Count : 152
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySat Mar 31, 2007 3:24 pm

Sounds to me like it could be a bad C/V shaft(half shaft/axel)
Back to top Go down
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySat Mar 31, 2007 4:41 pm

When's the last time you changed your ignition wires?

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
NO 4 EVR
Addict
NO 4 EVR

Name : Troy
Age : 34
Location : Sylvania, OH (Toledo)
Joined : 2007-01-26
Post Count : 645
Merit : 1

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySat Mar 31, 2007 5:18 pm

Does it happen while downshifting or mid gear?
Back to top Go down
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySun Apr 01, 2007 2:06 pm

Mid gear throttling up. I have not changed ignition wires ever. I may take the front driver side wheel off and inspect the C/V shaft. It seems like it could be breaking loose.
Back to top Go down
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySun Apr 01, 2007 5:42 pm

How many miles are on the car? Does the symptom start gradually as you depress the throttle, or does it happen all of a sudden once you reach a certain point?

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyMon Apr 02, 2007 1:04 am

It just hit 100,000. No, I would say durring acceleration about mid to full throttle. basically, when I stomp it. When the Supercharger starts to whine, and when the engine is putting out most of its power. Slow accel is smooth. I can rev it in park with no problems. I jacked the front end up, put it in drive and stomped it. No problems. It only when the engine/tranny is under load. The problem is, i cant ride on the motor and have some one drive. Well, i guess I could but I dont want to. I need a Dyno. It really feels like something is slipping/gears are jumping. Thanks, for any help.
Back to top Go down
SilveR
Member
SilveR

Name : Alexey
Age : 40
Location : Russia, Moscow
Joined : 2007-03-06
Post Count : 60
Merit : 2

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyMon Apr 02, 2007 4:42 am

To 95_River
I don’t think that it is a broken trans mount.
Broken trans mount it is well sensible, when you are sharply switched from Р to D (or R), there will be a small wince and quiet knock. By your description at you something another … scratch

but it’s my opinion only
Back to top Go down
http://www.amavto.ru
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyMon Apr 02, 2007 8:25 am

90% sure it's ignition wires (or spark related at least). Replace them before you waste too much time/money on the other stuff. OEMs are the best, imo... $65 or so at the dealership.

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
SilveR
Member
SilveR

Name : Alexey
Age : 40
Location : Russia, Moscow
Joined : 2007-03-06
Post Count : 60
Merit : 2

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyMon Apr 02, 2007 10:20 am

AA wrote:

$65 or so at the dealership.

... $30 + shipping at partszoneonline.com, original GM replacement wink
Back to top Go down
http://www.amavto.ru
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyMon Apr 02, 2007 4:49 pm

I'll order plugs and wires. But I have never felt a motor sutter like this because of a ignition issue. Let me go order some parts.
Back to top Go down
Blowin95
Member
Blowin95

Name : Noah
Age : 38
Location : Scottsdale, AZ
Joined : 2007-01-21
Post Count : 83
Merit : 1

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyMon Apr 02, 2007 10:16 pm

I have your symptoms 95 River, with the clicking at just past mid throttle to WOT. I don't have the shaking though....I have brand new plugs and wires and it got rid of my "bucking", but that was a separate issue.
Back to top Go down
http://myspace.com/rumblinriv
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyTue Apr 03, 2007 12:19 am

I'm going to order some wires and plugs. I've been meaning to order plugs because I put CAI on it not to long ago. If that corrects the issue, I will be very happy. If not, I have to sell it. I need a business car thats road ready. I hate to do that but I cant dump any more money into it. The A/C compressor is out right now too. Thats going to be expensive. Thanks for the help guys.
Back to top Go down
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyThu Apr 05, 2007 6:39 pm

NO GO! New Autolite 104s, New set of wires, 3 skint knuckels and the problem is the exact same. I'm telling you, its like the left cv/axle is breaking loose then catching 2 or 3 times a second. Can an axle be stripped? I need to take this one to the shop. I bet its going to be big bucks.......damn.
Back to top Go down
Blowin95
Member
Blowin95

Name : Noah
Age : 38
Location : Scottsdale, AZ
Joined : 2007-01-21
Post Count : 83
Merit : 1

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyThu Apr 05, 2007 8:36 pm

I have just replaced my spark plug wires myself, and the problem is still there at WOT. I'm taking the advice to change the ignition wires next.
Back to top Go down
http://myspace.com/rumblinriv
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyThu Apr 05, 2007 10:58 pm

Sorry that wasn't the problem. At 100k, you needed to change the wires anyway, so good to get it out of the way.

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
95_River
Amateur
95_River

Name : Brandon
Location : Columbia, SC
Joined : 2007-01-23
Post Count : 32
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: 3rd Transmission   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySun Apr 22, 2007 12:55 am

Update: Transmission is busted. $3100 to fix. A/C Compressor dead. Sold car. Purchace a Honda Accord EX!
Back to top Go down
NO 4 EVR
Addict
NO 4 EVR

Name : Troy
Age : 34
Location : Sylvania, OH (Toledo)
Joined : 2007-01-26
Post Count : 645
Merit : 1

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySun Apr 22, 2007 8:03 pm

LOL nooooo!!!
Back to top Go down
heyzelchi
Amateur


Joined : 2007-10-03
Post Count : 29
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Transmission problem   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyTue Oct 09, 2007 7:20 pm

ok I have an 95 riv sc last weekend I had my transmission fluid & filter change, but today when I put my riv in gear the car just drifted backward, also the car went in to gear after 5 mintues and smoke started to come out of the exhaust. I would like to know whats the problem or could u give me some advice . I hope my transmissions is not going up.
Back to top Go down
daveeif
Newbie


Joined : 2007-10-23
Post Count : 1
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyTue Oct 23, 2007 5:37 pm

Sounds to me like the vacuum modulator try that first un plug vac line see if trans fluid is present u said car smokes so it should be the problem if not u should scan the computer for trans cods
Back to top Go down
SC95Riv
Enthusiast
SC95Riv

Name : Chris
Location : New York
Joined : 2007-10-20
Post Count : 134
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyTue Oct 23, 2007 5:40 pm

I had my tranny fluid changed back in March and since then I've had some tranny issues as well. The car slips a little when it's cold and dosent like to shift. It also accelerates very slowly off the line until it warms up to normal temp. I'm not sure what could be causing this...I was thinking it could be a solenoid.....but now I'm not so sure.
Back to top Go down
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyWed Oct 24, 2007 9:53 am

Questions:

1) did we only have the fluid changed, or was it flushed?

2) were there any issues at all before the fluid change? (sometimes we get this done at the first sign of trouble, as a possible fix)

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
heyzelchi
Amateur


Joined : 2007-10-03
Post Count : 29
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptySun Oct 28, 2007 10:33 pm

I only had the fluid changed, and there were no problems at all
Back to top Go down
SC95Riv
Enthusiast
SC95Riv

Name : Chris
Location : New York
Joined : 2007-10-20
Post Count : 134
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyTue Oct 30, 2007 4:25 pm

In my case, I only had the fluid and filter changed and noticed the shifting problems since having that done. Before the tanny service was done my car shifted fine, but was just a little rough when put into gear with a slight kick. That was the main reason I had the fluid changed to begin with, I figured new fluid and a filter would help smooth it out.
Back to top Go down
heyzelchi
Amateur


Joined : 2007-10-03
Post Count : 29
Merit : 0

Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) EmptyFri Nov 16, 2007 1:06 pm

ok I just got my transmission scan @ aamco they said that I need an new egr valve
Back to top Go down
Sponsored content




Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty
PostSubject: Re: Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)   Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC) Empty

Back to top Go down
 
Transmission Trouble, Slipping?? (Series I SC)
Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Peerless 700 transmission questions
» Off-Road Lifted Mud Monster MURRAY 20Hp Peerless 820 Style
» 4WD Gearboxes.....Auto V`s Manual
» Briggs And stratton 900 Series I/c ohv
» ARM WARS SUPER SERIES HITS GERMANY IN APRIL 2011

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   Supercharged 3800 Tech :: Series I Engine & Transmission-
Jump to: