HomeDashboardFAQSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksMemberlistLog in

Share | 
 

 A/C Issues

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
elh21566
Rookie


Name : Eric
Age : 51
Location : Pittsburgh, PA
Joined : 2010-02-23
Post Count : 14
Merit : 1

PostSubject: A/C Issues   Sat Jun 16, 2012 8:06 am

My A/C is having some issues I think my blower control module may be bad due to the fan not running consistently sometimes it runs fine sometimes it will not come on at all and sometimes it blows very slow. Sometimes changing from auto to econ will make it speed up. So for this issue I am thinking the module but when the air works right it is ice cold but sometimes it does not cool or barely cooler then the air in the car would the blower module have anything to do with this?
Back to top Go down
albertj
Guru
avatar

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 6752
Merit : 124

PostSubject: Re: A/C Issues   Mon Jun 18, 2012 10:14 pm

what year riviera do you have?
Back to top Go down
elh21566
Rookie


Name : Eric
Age : 51
Location : Pittsburgh, PA
Joined : 2010-02-23
Post Count : 14
Merit : 1

PostSubject: Re: A/C Issues   Tue Jun 19, 2012 6:22 am

1995 supercharged
Back to top Go down
AA
Administrator
avatar

Name : Aaron
Age : 40
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18310
Merit : 239

PostSubject: Re: A/C Issues   Tue Jun 19, 2012 8:08 am

Is the Service Engine lamp on?

_________________
'98 SC Riviera 268k miles 298 HP/370 TQ 0-60: 5.79s ET: 13.97 @ 99.28 4087 lb 20.1 avg MPG Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley AL104 plugs 180 t-stat FWI w/K&N 1.9:1 rockers OR pushrods LS6 valve springs SLP headers ZZP fuel rails
KYB GR2 struts MaxAir shocks Addco sway bars UMI bushings GM STB Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus SS lines Brembo slotted discs DHP tuned Aeroforce Hidden Hitch


'05 GTO 49k miles 0-60: 4.8s 16.9 avg MPG Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
elh21566
Rookie


Name : Eric
Age : 51
Location : Pittsburgh, PA
Joined : 2010-02-23
Post Count : 14
Merit : 1

PostSubject: Re: A/C Issues   Tue Jun 19, 2012 6:43 pm

Yes I have a 1640 fault and a fault for the extirior temp sensor
Back to top Go down
AA
Administrator
avatar

Name : Aaron
Age : 40
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18310
Merit : 239

PostSubject: Re: A/C Issues   Tue Jun 19, 2012 6:56 pm

Bingo. Temp sensor was my hunch. Repair/replace it, see if your AC resumes normal operation.

_________________
'98 SC Riviera 268k miles 298 HP/370 TQ 0-60: 5.79s ET: 13.97 @ 99.28 4087 lb 20.1 avg MPG Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley AL104 plugs 180 t-stat FWI w/K&N 1.9:1 rockers OR pushrods LS6 valve springs SLP headers ZZP fuel rails
KYB GR2 struts MaxAir shocks Addco sway bars UMI bushings GM STB Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus SS lines Brembo slotted discs DHP tuned Aeroforce Hidden Hitch


'05 GTO 49k miles 0-60: 4.8s 16.9 avg MPG Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
elh21566
Rookie


Name : Eric
Age : 51
Location : Pittsburgh, PA
Joined : 2010-02-23
Post Count : 14
Merit : 1

PostSubject: Re: A/C Issues   Thu Jun 21, 2012 9:30 pm

I just want to make sure I am looking at the right part we are talking about the sensor in front of the radiator that is what I thought but when I checked the parts house they had the ambiant air sensor and an a/c themp sensor but I dont think that would fault for the exterior temp.

BTW I did check out my blower motor and it was bad I replaced it and the fan blows as it should but it does not always blow cold it seems to act up more when it is very hot 90 or higher.

How do I get the the climate control to show the outside temp it never has since I got the car?
Back to top Go down
albertj
Guru
avatar

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 6752
Merit : 124

PostSubject: Re: A/C Issues   Thu Jun 21, 2012 10:38 pm

elh21566 wrote:
I just want to make sure I am looking at the right part we are talking about the sensor in front of the radiator that is what I thought but when I checked the parts house they had the ambiant air sensor and an a/c themp sensor but I dont think that would fault for the exterior temp.

BTW I did check out my blower motor and it was bad I replaced it and the fan blows as it should but it does not always blow cold it seems to act up more when it is very hot 90 or higher.

How do I get the the climate control to show the outside temp it never has since I got the car?

Try a different parts house, one of the discount GM parts dealers (gmpartsdirect.com for instance), any GM dealer, or RockAuto.com - the sensor is $14.73 plus shipping from RockAuto.com, an ACDelco, it's GM part number 16169194 or 25687483. It will be higher priced at a dealer but they likely will have on hand or get it to you quickly.

The blower fan outage might have been a coincidence.

After you fix the temp sensor then we can look at the climate control head.
Back to top Go down
elh21566
Rookie


Name : Eric
Age : 51
Location : Pittsburgh, PA
Joined : 2010-02-23
Post Count : 14
Merit : 1

PostSubject: Re: A/C Issues   Fri Jun 22, 2012 9:32 pm

I replaced the sensor and it seems to have fixed the problem and for the first time since I got the car I see the outside temp cool now I need to all I need to do is troubleshoot the 1640 fault I found a good description of how to check it out thanks for the help This is a great site.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: A/C Issues   

Back to top Go down
 
A/C Issues
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» I have a titleist stand bag with some issues.
» AutoSleeper Palermo issues
» TBM BACK ISSUES
» Help k100 lt engine issues
» Michelin PR3 issues in US

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   General Tech :: Interior-
Jump to: