The 8th Gen Riviera Resource
 
HomeDashboardSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksLog in

Share
 

 same problems after intake job

Go down 
AuthorMessage
palermocorey90
Expert
palermocorey90

Name : Corey
Age : 29
Location : Rome NY
Joined : 2007-10-03
Post Count : 2968
Merit : -24

same problems after intake job Empty
PostSubject: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySat Dec 01, 2007 3:32 pm

ok i redid my intake gaskets, cleaned out everything new plugs new plug wires,new antifreeze, new oil new vacuum lines, new fuel filter new MAF New TPS, new IAC but i still have the same problem with my car, either it wont start and u need to really crank on it, or you need to rev it up with peddle to the floor , it runns at higher RPMS with tons of gas but with die in the lower RPMs. i made 2 videos for you guys of me trying to get it started one outside and one inside the car

https://www.youtube.com/watch?v=ZvdkFRok8pM the outside video

https://www.youtube.com/watch?v=vi0V_ufT61o interior video
Back to top Go down
http://www.myspace.com/glowinstrat
Mr.Riviera
Expert
Mr.Riviera

Name : Matthew
Age : 33
Location : Florida
Joined : 2007-01-17
Post Count : 4394
Merit : 101

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySat Dec 01, 2007 6:04 pm

outside video doesnt work for me.
is the IAC installed correctly?
is the CEL on and can you read it?
double check the vac lines and plugs.
sounds like the engine has too much fuel and not enough air and is choking out, but its hard to tell w/out being there.

_________________
1996 with 254k miles, L32 4" FWI -> ported N* -> Ported Gen V w/3.0" Pulley, Stage 3 Phenolic I/C, ZZP FMHE, 1.84 RR, Headers and 3" pipe to mufflers, F-body brakes, and lowered on Eibachs. -RIP
AMG C400 White on black -daily
same problems after intake job Dsc_0110
Back to top Go down
palermocorey90
Expert
palermocorey90

Name : Corey
Age : 29
Location : Rome NY
Joined : 2007-10-03
Post Count : 2968
Merit : -24

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySat Dec 01, 2007 6:40 pm

i got it workin

i was told that its getting more air then gas, and thats why its dying
Back to top Go down
http://www.myspace.com/glowinstrat
palermocorey90
Expert
palermocorey90

Name : Corey
Age : 29
Location : Rome NY
Joined : 2007-10-03
Post Count : 2968
Merit : -24

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySat Dec 01, 2007 8:25 pm

BUMP me baby
Back to top Go down
http://www.myspace.com/glowinstrat
BillBoost37
Junkie


Location : Enfield CT
Joined : 2007-11-28
Post Count : 769
Merit : 25

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySat Dec 01, 2007 10:37 pm

Have you tried a fuel pressure test?

Is this more or less common if the tank if nearly full vs nearly empty?
Back to top Go down
TType_Riviera
Fanatic
TType_Riviera

Name : Rob
Age : 37
Location : ohio
Joined : 2007-03-05
Post Count : 422
Merit : 0

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySun Dec 02, 2007 12:48 am

can you verify the map sensor is seeing a 5volt reverence at the connection?
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/2131502/1
palermocorey90
Expert
palermocorey90

Name : Corey
Age : 29
Location : Rome NY
Joined : 2007-10-03
Post Count : 2968
Merit : -24

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySun Dec 02, 2007 10:58 am

BillBoost37 wrote:
Have you tried a fuel pressure test?

Is this more or less common if the tank if nearly full vs nearly empty?

no we have no yet, but the tank has about 6 gallons of gas in it

TType_Riviera wrote:
can you verify the map sensor is seeing a 5volt reverence at the connection?

i dont understand what you meen
Back to top Go down
http://www.myspace.com/glowinstrat
BillBoost37
Junkie


Location : Enfield CT
Joined : 2007-11-28
Post Count : 769
Merit : 25

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySun Dec 02, 2007 1:49 pm

I'd suggest testing fuel pressure. If you don't have enough pressure, you can easily stall.

On the map and 5volt reference, he means that you should check the wires on the connector of the map sensor for +5V, one wire should have 5V with the key to the on position.
Back to top Go down
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18370
Merit : 241

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySun Dec 02, 2007 8:26 pm

If it's fuel pressure related, why would it run fine with more throttle, and die at low RPM?

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
palermocorey90
Expert
palermocorey90

Name : Corey
Age : 29
Location : Rome NY
Joined : 2007-10-03
Post Count : 2968
Merit : -24

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySun Dec 02, 2007 8:43 pm

higher the rpms more fuel using. so prob at higher rpms uel pump is able to use the amount of gas it would use normally at lower rpms
Back to top Go down
http://www.myspace.com/glowinstrat
TType_Riviera
Fanatic
TType_Riviera

Name : Rob
Age : 37
Location : ohio
Joined : 2007-03-05
Post Count : 422
Merit : 0

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptySun Dec 02, 2007 11:01 pm

same problems after intake job 3BARv2BAR_Map

check you 2 bar map sensor tot he corresponding voltage at 0.00
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/2131502/1
BillBoost37
Junkie


Location : Enfield CT
Joined : 2007-11-28
Post Count : 769
Merit : 25

same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job EmptyMon Dec 03, 2007 5:53 am

AA wrote:
If it's fuel pressure related, why would it run fine with more throttle, and die at low RPM?

Running fine at higher could be a seemingly better. It can run lean and with the rpm up you would notice it less. Also depending on how much higher and correct me on this one as I'm drawing on Bonnsperience, the second stage for the pump could kick in.

B'villes with the L67 have a fuel module that runs the pump at 8volts typically and full voltage when say 3/4-wot.

Also a pump that is leaking down may exhibit the symptoms more at idle. (Personal experience.. 23 lbs barely starts and idles horrible. higher rpm seemed better but very lean)
Back to top Go down
Sponsored content




same problems after intake job Empty
PostSubject: Re: same problems after intake job   same problems after intake job Empty

Back to top Go down
 
same problems after intake job
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» RZR Wheel Hub Problems?
» 3500 still has problems
» GPX 4000 Problems
» Transmission problems
» 2" RAIS intake tube for Rhino

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   Supercharged 3800 Tech :: Series I Engine & Transmission-
Jump to: