The 8th Gen Riviera Resource
 
HomeDashboardSearchRiviera Questions & AnswersWrite-Ups IndexRegisterRelated LinksLog in

Share
 

 FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
AuthorMessage
ghpcnm
Aficionado
ghpcnm

Name : Dave
Age : 67
Location : FLORIDA / The Stand Your Ground State
Joined : 2011-02-21
Post Count : 2039
Merit : 23

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySat Apr 07, 2012 8:47 pm

Hmmmm...sounds like it's time for some of the experts to chime in.

How 'bout it fellas?
Back to top Go down
http://www.americantorque.com/page/0/1189/
robotennis61
Guru
robotennis61

Name : robotennis
Age : 58
Location : las vegas
Joined : 2007-12-17
Post Count : 5561
Merit : 142

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySat Apr 07, 2012 11:05 pm

I know shit all about diagnostics but it sounds like a fuel problem.have you taken apart the ignition module? they can get cheesy in winter.take it apart and clean it real good ,spread a little dialectric grease on it and reinstal. check your coil packs too.
Back to top Go down
Pipes
Member
Pipes

Name : Pipes
Age : 36
Location : Pa
Joined : 2011-12-11
Post Count : 80
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySun Apr 08, 2012 1:08 am

just put icm on it and the coils are less than yr old ... it was missing really bad so i switched it smoothed it out than crank sensor came
Back to top Go down
Pipes
Member
Pipes

Name : Pipes
Age : 36
Location : Pa
Joined : 2011-12-11
Post Count : 80
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySun Apr 08, 2012 5:38 pm

i changed the plugs and wires this morning right after i did it i the battery died charged it and nothing... but i had another computer for the car in my house i changed it a it came right on.... tomorrow i will putting it on a snap-on to see if anything is wrong... will post ant new finds
Back to top Go down
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 47
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySun Apr 08, 2012 9:40 pm

Do you have spark? If yes, are the injectors firing?

I would be willing to bet you have no spark, or the spark is way off, and you may have a broken wire to the crank position sensor or cam position sensor, or a bad one of those sensors.

What were you doing the last time it ran? Prior to this no-start, was the car running okay?

Is your car supercharged?
Back to top Go down
Pipes
Member
Pipes

Name : Pipes
Age : 36
Location : Pa
Joined : 2011-12-11
Post Count : 80
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyMon Apr 09, 2012 12:06 am

it was running ok scanned it it came up with p0316 later that night it cut off while driving .... i did few more times the next day so i changed the crank sensor .... i did everything else but the crank .... had a few codes like 3 months ago but changed and codes went away .... they where knock tps and cam sensor ..... since i changed all that i put icm on a it ran great ... then light came back with crank code changed crank sensor still no start ... then i a ecm swap start with lil miss ... will be scan in the morning but new plugs and wires and still a miss ... im clueless as of this point .... and yeah its supercharged
Back to top Go down
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 47
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyMon Apr 09, 2012 1:22 pm

Sounds like you need to verify your wiring harness. The wires have been known to get brittle and break near the firewall connector.

It would help a LOT when looking for help in a car forum to use full sentences and detailed explanations. I don't like to be a grammar nazi, but your description is very hard to follow. I understand most people are using mobile devices, and that's too bad because it makes helping you very difficult.

many times the code thrown does NOT mean you should replace that sensor. It means there is another problem causing that sensor to throw an alert or go out of range. Rarely does the actual sensor go bad.
Back to top Go down
Pipes
Member
Pipes

Name : Pipes
Age : 36
Location : Pa
Joined : 2011-12-11
Post Count : 80
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyMon Apr 09, 2012 3:21 pm

well i scanned then car this morning and it said that the throttle position is high at first 1000 rev. but the car is running like it was years ago when i first got it. i was looking for a new wiring harness but never found anyone who sold them.

thanks for all the help everybody very much appreciated
Back to top Go down
BigRay1125
Enthusiast
BigRay1125

Name : Ray
Age : 51
Location : Pittsburgh PA
Joined : 2008-01-22
Post Count : 148
Merit : 5

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Rough Start & Fluttering @ 60mph   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 8:05 am

Question #1 : Sometimes When I Start My 95 Riv I get A Rough Start Like It Dont Wanna Stay running & it most Time Cut Off .
Question #1 : When Im On The parkway cruising @ 55-60mph I Get A Fluttering In The Motor like its Jerking HELP ME PLEASE
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/2687212/1995-buick-riviera
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 8:09 am

Have you changed the spark plugs and wires?

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
BigRay1125
Enthusiast
BigRay1125

Name : Ray
Age : 51
Location : Pittsburgh PA
Joined : 2008-01-22
Post Count : 148
Merit : 5

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 8:16 am

New Plugs & Wires
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/2687212/1995-buick-riviera
LARRY70GS
Aficionado
LARRY70GS

Name : Larry
Age : 63
Location : Oakland Gardens, NY
Joined : 2007-01-23
Post Count : 1708
Merit : 112

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 9:53 am

Check the fuel pressure.

_________________
98 Riviera SC3800  All stock except gutted air box.
1970 Buick GS455 Stage1, TSP built 470BBB, 602HP/589TQ
Best MPH, 116.06 MPH, Best ET, 11.54
https://www.youtube.com/watch?v=UHCda-t_Jls
https://www.youtube.com/watch?v=sfT2tEO4XcU
Back to top Go down
BigRay1125
Enthusiast
BigRay1125

Name : Ray
Age : 51
Location : Pittsburgh PA
Joined : 2008-01-22
Post Count : 148
Merit : 5

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 4:19 pm

Ok Ill Try That
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/2687212/1995-buick-riviera
MFFDVR
Amateur
MFFDVR

Name : Chris
Age : 40
Location : Omaha, NE
Joined : 2012-03-06
Post Count : 38
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 7:41 pm

Had the same symptoms with mine. Fuel pump finally died and it wouldn't start at all. Found a faulty fuel injector, also.
Back to top Go down
rivparadise
Fanatic
rivparadise

Name : Samuel
Age : 47
Location : Niagara Co.
Joined : 2007-06-10
Post Count : 381
Merit : 11

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyWed Apr 11, 2012 10:54 pm

Would also try checking all the grounds. They can cause occasional sputters!
Back to top Go down
http://myspace.com/theacetomato
hecc
Newbie


Name : hecczilla
Joined : 2012-08-09
Post Count : 6
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: slow start   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySun Aug 26, 2012 3:18 pm

when my car is cold it doesnt start right up the engine turns a few times and then i have to press the gas pedal for the car to start up,once car its warm sometimes it starts right away, i changed the fuel filter,MAF sensor,TPS sensor please help..95 buick riviera sc..
Back to top Go down
albertj
Master
albertj

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 7570
Merit : 153

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyMon Aug 27, 2012 5:14 pm

hecc wrote:
when my car is cold it doesnt start right up the engine turns a few times and then i have to press the gas pedal for the car to start up,once car its warm sometimes it starts right away, i changed the fuel filter,MAF sensor,TPS sensor please help..95 buick riviera sc..

throwing parts at it will cost you a flipping fortune.

have to check fuel pressure at the fuel rail schraeder valve and check FP operation in the startup sequence. Could be fuel pump, could be fuel pressure regulator (they last a long time but not forever), could be something else. This is a job for a scanner to read the sensors during the startup sequence. Can you get to one?
Back to top Go down
hecc
Newbie


Name : hecczilla
Joined : 2012-08-09
Post Count : 6
Merit : 0

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyThu Aug 30, 2012 5:17 pm

No I Dont have a scanner...where can i get to one??
thanks for the help..
Back to top Go down
albertj
Master
albertj

Name :
Location : Finger Lakes of New York State
Joined : 2007-05-31
Post Count : 7570
Merit : 153

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptySat Sep 01, 2012 12:38 am

hecc wrote:
No I Dont have a scanner...where can i get to one??
thanks for the help..

Search for "scanner" on this site. You will see some ideas of where other members got their scanners, what model, et cetera.
Back to top Go down
AA
Administrator
AA

Name : Aaron
Age : 42
Location : C-bus, Ohio
Joined : 2007-01-13
Post Count : 18369
Merit : 241

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyMon Feb 24, 2014 10:26 am

Have a no-start issue, came out of the blue. Went to start as I always do. Engine turned over one revolution and then everything is dead. Inserting the key does not activate the accessories, even the remote will not lock/unlock the doors. Lights don't turn on. The car is completely dead.

Battery should be good, as it started the car just fine this morning, so I suspect a bad connection or a fuse. Checking these now. Any other ideas?

EDIT: loose battery terminal. Problem solved.

_________________
'98 SC Riviera • 281k miles • 298 HP/370 TQ • 0-60: 5.79s • ET: 13.97 @ 99.28 • 4087 lb • 20.1 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:30
3.4" pulley • AL104 plugs • 180º t-stat • FWI w/K&N • 1.9:1 rockers • OR pushrods • LS6 valve springs • SLP headers • ZZP fuel rails
KYB GR2 struts • MaxAir shocks • Addco sway bars • UMI bushings • GM STB • Enkei 18" EV5s w/ Dunlop DZ101s • F-body calipers
EBC bluestuff/Hawk HP plus • SS lines • Brembo slotted discs • DHP tuned • Aeroforce • Hidden Hitch

^^^ SOLD ^^^ frown

'05 GTO • 85k miles • 0-60: 4.8s • 16.9 avg MPG • Nelson Ledges Lap: 1:26
Because fun


'70 Olds Ninety-Eight Holiday Coupe • 116k miles • 455 Rocket V8
Because cool


'95 Celica • 152k miles • 0-60: yes
Because free
Back to top Go down
http://www.cardomain.com/ride/657082/4
deekster_caddy
Master


Name : Derek
Age : 47
Location : Reading, MA
Joined : 2007-01-31
Post Count : 7717
Merit : 109

FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 EmptyMon Feb 24, 2014 1:28 pm

I was going to suggest loose battery terminal. Your symptoms exactly described it. Glad you found it okay!
Back to top Go down
Sponsored content




FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty
PostSubject: Re: FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions   FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions - Page 13 Empty

Back to top Go down
 
FAQ: Rough / Slow / No Start - Symptoms, Causes, Solutions
Back to top 
Page 13 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 Similar topics
-
» 1990 Polaris Indy 500 running rough
» My battery barely turns the starter. Could it be a bad a connection?
» Brisbane Track Class 11/02/11 Start Lists
» Rough noise
» Rough Stuff tempest for sale - SOLD

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Riviera Performance ::   General Tech :: Care & Maintenance-
Jump to: